Ľahký letný zákusok od Karin Haydu

12. prosince 2010 v 16:12 |  hviezdne recepty
Tento recept patrí medzi najobľúbenejšie koláče herečky a moderátorky Karin Haydu. Zaspomínala si na svoje kuchárske začiatky:

"Prvý koláč som upiekla ako 10-ročná a bola to bábovka. Keďže mi dovtedy rodičia v kuchyni dovoľovali len umyť, utrieť riad a vyniesť smeti, ušla som z družiny, vzala recept a sama upiekla bábovku. Keď prišla mama domov, hneď volala babke a ďakovala jej ,že nám napiekla koláč. Až potom vyšlo najavo, že som ju urobila ja a odvtedy som mohla v kuchyni kraľovať. Drží ma to už 22 rokov a okrem pečenia rada aj varím."

Dobrú chuť všetkým mlsným jazýčkom praje Karin!
Potrebujeme:
  • 200g hladkej múky
  • 200g práškového cukru
  • 7 lyžíc vody
  • 1 dcl oleja
  • 4 vajcia
  • ½ prášku do pečiva
            Plnka:
  • 1 šľahačka
  • 2 kyslé smotany
  • 2 vanilínové cukre /ak chcete sladšie aj 4/
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom, olejom a vodou a postupne počas miešania pridávame vyšľahané bielka s preosiatou múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vysoký ,  vymastený a omúčený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 175 stupňov celzia cca. 15 minút do zlatista. Na upečené a vychladnuté cesto vylejeme plnku.
Plnka: Vyšľaháme šľahačku, pridáme kyslé smotany a vanilínové cukre. Poriadne vymiešame a rovnomerne vylejeme na vychladnuté cesto. Na vrch poukladáme ovocie podľa výberu: jahody , maliny , čučoriedky , kiwi , broskyne .... a kým si pripravíme želatínu dáme zachladiť do chladničky.
Želatína: 2 Frutiny - vyberáme ich podľa chuti a farby ovocia. Ak máme červené ovocie, dáme višňovú a pod. Postupujeme podľa návodu s tým, že miesto vody môžeme použiť šťavu z ovocia, ak je zavárané.
Stuhnutú želatínu vylejeme na ovocie a dáme celé v plechu na niekoľko hodín /cca 3 hod/ do chladničky zachladiť, aby všetko stuhlo. Nakrájame a môžeme podávať s čerstvo natrhanou mätou, alebo šľahačkou.
 


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.